Algemene informatie

Ons huis

Ons huis is gezellig en kindvriendelijk ingericht. Er zijn maximaal 5 kinderen op een dag. Wij zijn dus met een klein groepje van verschillende leeftijden van 0 tot 4 jaar, waardoor wij van elkaar kunnen leren en leren om rekening te houden met elkaar. De kinderen hebben genoeg speelruimte op de vloer, maar natuurlijk is er ook een box waar de baby’s even alleen kunnen spelen of tot rust kunnen komen. Wij hebben een open keuken, zodoende is er altijd zicht op de spelende kinderen. De oudere kinderen kunnen helpen in de keuken met bijvoorbeeld koekjes of pannenkoeken bakken. Ondertussen kunnen de kleinere kinderen gewoon doorgaan met hun spel. Ons huis staat in Warnsveld aan de Scheerdershof 63, dichtbij het winkelcentrum de Dreiumme. Het is een kindvriendelijke buurt met vele speeltuintjes die wij regelmatig bezoeken. Ook is er parkeerruimte direct voor het huis.

Dagritme

  • Tussen 7:00 - 9:00 worden zij gebracht en is het vrij spelen.
  • Tussen 9:00 - 9:30 eten wij fruit, daarna naar buiten met mooi weer ander binnen met sensorisch spel of knutselactiviteit.
  • 11:00 opruimen.
  • 11:15 samen lunchen aan tafel.
  • 11:45 slapen/rustmoment, niet slapers mogen zelf weten wat zij willen doen.
  • 14:30 monkey platter, vrij spelen binnen of buiten.
  • 17:00 warm eten voor de kinderen die zelf wat hebben meegenomen. Andere krijgen soepstengels, plakje worst, plakje kaas of fruit.
  • Vrij spelen totdat de kinderen worden opgehaald.
  • Natuurlijk zijn dit richtlijnen en kan er een kleine speling in de tijd zijn.

Voeding & Verzorging

Gedurende de dag krijgen de kinderen 2 stuks fruit en brood met beleg. We drinken water, melk of kruidenthee. Als tussendoortje is er een monkey platter met daarop bijvoorbeeld: komkommer, parika, kaas, worst, rozijnen, soepstengels, ei etc. Billen doekjes worden door mij verzorgt. De luiers, warme maaltijd en eventuele babyvoeding/borstvoeding/dieetvoeding dient u zelf mee te geven. De kinderen gaan op vaste tijden gezamelijk aan tafel voor fruit, brood en tussendoortjes. Tussen de eetmomenten door gebruiken wij rietjesbekers of antilekbekers met water die altijd bereikbaar zijn zodat de kinderen genoeg kunnen drinken gedurende de dag.

Slapen

Ik streef ernaar om de kinderen een eigen slaap plekje te geven, zodat ze zich daar veilig voelen en rustig kunnen slapen. Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers. In twee van deze kamers staat een enkel bedje zodat de jongste kinderen apart kunnen slapen en voldoende rust krijgen. Op de andere kamer staan drie vaste ledikanten voor de grotere kinderen.

Spelen

Speelgoed wordt regelmatig gewisseld voor een blijvende stimulatie en uitdaging. Er is ook voldoende speelgoed voor elke leeftijd. Bij mooi weer spelen wij veel buiten of gaan wij wandelen. Ook in de winter en bij minder weer proberen wij regelmatig naar buiten te gaan. De achtertuin is zo ingericht dat de kinderen daar lekker kunnen spelen. Er zijn fietsjes, loopauto's, een speelkeukentje en een speelhuisje aanwezig. De kinderen kunnen met mooi weer heerlijk spelen in een zwembadje of met de watertafel. Verder knutselen, kleuren, dansen, zingen, lezen, puzzelen en kleien wij vaak. Kinderen leren veel van spelen. Dus spelen wij de hele dag door, binnen, buiten, samen en alleen. Activiteiten en rust wisselen elkaar in een natuurlijk ritme af.