BABBELOO

GASTOUDEROPVANG

Het voordeel van kleinschalige gastouderopvang is dat elk kind zijn of haar eigen ritme aan kan houden. Een strakke dagindeling hebben we dan ook niet. Met name voor de baby’s is dit erg fijn. De kinderen kunnen hier  hetzelfde slaap- en eet- en speel ritme volgen als thuis. Dit geeft het kind een veilig gevoel. Voor de oudere kinderen zijn wel een aantal vaste punten in de dag.

9:30   fruit en drinken

11:30  Boterham eten met drinken

15:00   tussendoortje met drinken

17:00  eventueel warme maaltijd.

De warme maaltijd en eventuele babyvoeding dient u zelf mee te geven.

Natuurlijk zijn dit richtlijnen en kan er een kleine speling in de tijd zijn.

 

Ik streef ernaar om  de opvang zoveel mogelijk bij de thuis situatie te laten aansluiten.

Natuurlijk zijn hier andere geluiden en geurtjes, andere kindjes aan het spelen en geen papa of mama in de buurt. Maar mijn vertrouwde gezicht is er altijd om uw kind liefdevol op te vangen  in een vertrouwde huislijke omgeving.

Peuters gaan vanaf hun derde vaak op zoek naar nieuwe uitdagingen.  Ze ontwikkelen sociale vaardigheden om vriendschappen aan te gaan.

Ze ontwikkelen taal-en rekenkundige vaardigheden, krijgen zicht in begrippen en doen ontdekkingen in die fysieke en sociale wereld.  Ze ontwikkelen een beter geheugen en kunnen daarom verhalen vertellen, complexere situaties oplossen, langer met iets bezig zijn en zijn meer gericht nieuwsgierig.  Om er voor te zorgen dat de opvang uitdagend en prikkelend blijf voor de peuters bied ik ook wat extra's aan voor hun. Deze  gerichte aandacht en aanbod zorgt er tevens voor dat een kind langzaam naar de basisschool toe groeien en dat daardoor de overstap gemakkelijker word.

Home.

Even voortellen.

Ons huisje.

Dagritme.

Tarieven.

Foto's.

Contact.

Dagritme